Olen koko ikäni tehnyt työitä ihmisten kanssa, ihmisten hyväksi. Opiskellut alaa kiitettävästi ja silti aina päätynyt takaisin perusteisiin, siihen mitä me oikeasti ihmisinä haluamme ja tarvitsemme.  Jos oikein pohdimme ne ovat loppujen lopuksi ne yksinkertaisia asioita,

tarpeita jotaka ovat meille synnynnäisiä, läheisyys, kuulluksi tulemisen tarve, itsensä kehittämisen tarve, halu rakastaa ja olla rakastettu, kuulua joukkoon (toisilla enemmän, toisilla vähemmän). Olen opiskellut ihmisen mieltä koko ikäni ja jokaisen kurssin ja koulutuksen jälkeen olen varma siitä, että korvani ovat kasvaneet taas muutaman millin, sillä palaan perusteisiin, siihen miten ihmisillä on kuulluksi tulemisen tarve ja siihen heti perään ymmärretyksi tulemisen tarve.

 

Anna kun avaan sitä tuon alla olevan kuvan avulla. Se möhkäle siinä, ehkä jäävuori, kuvaa ihmistä/myös ihmisen kehitystä.

Hatun päällä on se sio mikä meistä näkyy ulostän, hatun alaosassa se, mitä me olemme ja mistä me olemme näkyvän käyttäytymisemme muodostaneet.  Hassua kyllä, se kaikki vaikuttaa siihen, mitä meistä näkyy ulospäin. Siihen minkälaiset ihmissuhteet meillä on, luotammeko muihin, luottavatko muut minuun. Me käyttäydymme niinkuin uskomme vahvasti olevan oikein. Hankalinta ishmissuhteissa on se, että me teemme kaikki niin. Ei ole olemassa kahta ihmistä jotka ajattelisivat asioista tismalleen samalla lailla ja tylsäähän se olisikin. Toisaalta jos emme ajattele tai opettele ajattelemaan asioista ydensunntaisesti, jäämme ehkä paitsi tarpeista, jotka janoavat tyydytystä, sillä luottamuksen kautta uskallamme puhua ja kertoa avoimesti tarpeistamme.  

Viivan alapuolella oleva kohta on se, jota joudumme aika ajoin elämässä pysähtymään tarkastelemaan, sieltä löytyy itsetuntemus. Plääh, mikä sana mutta oikeasti arvot, uskomukset itsestä ja muista on meidän kokemusten summa. Palautteen, peilien eheyden yhteenlaskettu summa. En usko, että ne peilit eli meidän vanhemmat, opettajat, kaverit ym ihmiset kenelläkään ovat olleet 100% ehjät, siksi avain itsejohtamiseen on itsetuntemus. Jotkut harrastaa sitä huvikseen, jotkut kiinnostuvat siinä vaiheessa kun elämä heittelee. tai isojen muutosten edessä. Se ei ole sairautta, joka vaatii hoitoa, se on matka itseen, joka tarvitsee peilejä